Recensies.

IBM's 360 and Early 370 Systems.

Een engelstalig boek, dat de wordingsgeschiedenis van System 360 beschrijft. Dit omvat onder andere de ontwikkeling van vaste en verwisselbare disk packs, floppy disks, semiconductor-geheugen, en tal van andere innovaties. De nadruk ligt in hoge mate op de hardware kant van het verhaal; de ontwikkeling van de bijbehorende software (OS/360, MFT, MVT, DOS) komt er met slechts een enkel hoofdstuk erg bekaaid van af.

Doordat het verhaal in elk hoofdstuk opnieuw verteld wordt, steeds vanuit een ander perspectief en in relatie tot andere onderdelen van het wordingsproces, is het boek als geheel niet chronologisch geschreven, hetgeen de begrijpelijkheid helaas niet ten goede komt. Het boek geeft een deel van IBM's bedrijfshistorie weer, en dat is te merken aan de nadruk die gelegd wordt op de veranderingen in IBM's management structuur, die uitgebreid beschreven worden, alsmede de diverse wijzigingen die in de loop van de jaren in het management werden aangebracht. Over de mensen die het echte werk deden lees je in dit boek niets.

Kortom, een aanrader voor wie geïnteresseerd is in de ontstaansgeschiedis van het mainframe, vooral als die interesse zich ook uitstrekt tot het gebied van de hardware. Haal het boek uit de bibliotheek, het is te duur en bevat te weinig relevante informatie voor software-techneuten om de aanschaf te rechtvaardigen.

Assembler Language as a Higher Level Language - Macros and Conditional Assembly Techniques.

Recensie volgt binnenkort.

Redesigning Assembler Language Development.

Recensie volgt binnenkort.


Opmerkingen? Vragen? Meer informatie? Klik het onderwerp van uw keuze aan, of e-mail ons met uw vragen.


 

Deze site is aangesloten bij WebRing.
Bekijkt u gerust de lijst van mainframe-gerelateerde sites.
Rennende
    Tyrannosaurus Rex Dino's zijn niet dood. Ze zijn gezond en wel en leven in computer-centra overal om ons heen. Zij spreken in tongen en doen wonderbare magie met computers. Pas op voor de dino! En voor het geval u zit te wachten op het definitieve einde van deze dino's: onthoud dat dino's de wereld 155 miljoen jaren hebben geregeerd!
Dino's en andere anachronismen
[ Aanmelden | Ring Overzicht | Willekeurig | << Vorige | Volgende >> ]