Voorbeelden van assembler code.

Deze pagina bevat de volgende voorbeelden door diverse auteurs:

Deze site bevat ook de volgende voorbeeld-programma's van Bixoft:

Opmerking:
Alle voorbeelden op deze pagina zijn slechts voorbeelden, en onder voorbehoud van fouten en/of omissies. U mag (delen van) deze code gebruiken maar u doet dat volledig voor eigen risico. Het blijft natuurlijk altijd zaak uw programma's grondig te testen.


Converteer tekst-veld naar 64-bit integer

Dit programma is beschikbaar gesteld door Dr. John R. Ehrman. Het accepteert een tekst-veld met een decimaal getal (met of zonder teken) in EBCDIC-formaat. Dit getal wordt geconverteerd naar een 64-bits signed binary integer.

Bekijk de source code van programma I8CVB.


Converteer 64-bits integer naar een tekst-veld

Dit programma is beschikbaar gesteld door Dr. John R. Ehrman. Het accepteert een 64-bits signed binary integer en converteert dit naar een tekst-veld met een plus- of min-teken en een decimaal getal in EBCDIC-formaat.

Bekijk de source code van programma I8CVD.


Maximaal 999 datsets samenvoegen

Dit programma is beschikbaar gesteld door Dhr. Edward Soto. Het voegt maximaal 999 input data sets samen tot een enkel output data set.

Bekijk de source code van programma MERG999.


Diverse datum-conversie routines

Deze routines zijn beschikbaar gesteld door Dhr. Edward Soto. Dit is een verzameling routines die conversies uitvoeren tussen diverse datum-formaten. Voor hun functies en interfaces verwijzen wij naar het commentaar boven elke routine.

Bekijk de source code van de routines in DATERTNS.


Diverse routines

Deze routines zijn beschikbaar gesteld door Dhr. Edward Soto. Dit is een verzameling routines die diverse taken uitvoeren. Voor hun functies en interfaces verwijzen wij naar het commentaar boven elke routine.

Bekijk de source code van de routines in MISCRTNS.

 

Deze site is aangesloten bij WebRing.
Bekijkt u gerust de lijst van mainframe-gerelateerde sites.
Rennende
    Tyrannosaurus Rex Dino's zijn niet dood. Ze zijn gezond en wel en leven in computer-centra overal om ons heen. Zij spreken in tongen en doen wonderbare magie met computers. Pas op voor de dino! En voor het geval u zit te wachten op het definitieve einde van deze dino's: onthoud dat dino's de wereld 155 miljoen jaren hebben geregeerd!
Dino's en andere anachronismen
[ Aanmelden | Ring Overzicht | Willekeurig | << Vorige | Volgende >> ]
 

Programma-code van diverse auteurs:

Bixoft's Klassieke Assembler voorbeelden:

Bixoft's eXtended Assembly voorbeelden:Hieronder vindt u het logo van onze sponsor en logos van web-standaarden waaraan deze web-pagina voldoet.