High Level Assembler - Overzicht opcodes; uitbreidingsset C0

De tabel hieronder toont alle gedocumenteerde opcodes in uitbreidingsset C0 voor IBM mainframe processoren. Elke opcode verwijst naar een aparte pagina met meer informatie over de betreffende opcode.

Toegewezen opcodes.

Opmerking:
Realiseert u zich alstublieft dat het aanmaken van de beschrijvingen van alle individuele instructies een onvoltooid proces is. Op dit moment zijn beschrijvingen van de instructies op deze pagina nog niet beschikbaar.

Uitbreidingsset C0 - Relative Long Instructies

Cellen met een iets donkerder achtergrond worden niet langer ondersteund door gangbare mainframe hardware en/of IBM's huidige versie van HLASM. De bijbehorende mnemonics worden weergegeven in schuinschrift.
Alle instructies in deze tabel zijn zes bytes lang. De eerste byte heeft altijd de waarde X'C0'; de tweede helft van de tweede byte bepaalt de exacte instructie.
Aan uitbreidingssets is geen mnemonic toegekend. Deze worden aangeduid door door hun opcode in hexadecimale notatie. Zij verwijzen door naar separate opcode tabellen.

C0 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
  LARL LGFI     BRCL
JLC
X'C0m4'
BRASL
JASL
XIHF XILF IIHF IILF
LFI
NIHF NILF OIHF OILF LLIHF LLGFI
LLILF

 

Deze site is aangesloten bij WebRing.
Bekijkt u gerust de lijst van mainframe-gerelateerde sites.
Rennende
    Tyrannosaurus Rex Dino's zijn niet dood. Ze zijn gezond en wel en leven in computer-centra overal om ons heen. Zij spreken in tongen en doen wonderbare magie met computers. Pas op voor de dino! En voor het geval u zit te wachten op het definitieve einde van deze dino's: onthoud dat dino's de wereld 155 miljoen jaren hebben geregeerd!
Dino's en andere anachronismen
[ Aanmelden | Ring Overzicht | Willekeurig | << Vorige | Volgende >> ]
 

Hieronder vindt u het logo van onze sponsor en logos van web-standaarden waaraan deze web-pagina voldoet.