High Level Assembler - Extended Mnemonics voor de BRCL instructie

De tabel hieronder toont alle gedocumenteerde pseudo opcodes - IBM spreekt van extended mnemonic codes - voor instructie BRCL (Branch Relative on Condition Long). Elke pseudo opcode verwijst naar een aparte pagina met meer informatie over de betreffende pseudo opcode.

Toegewezen opcodes.

Opmerking:
Realiseert u zich alstublieft dat het aanmaken van de beschrijvingen van alle individuele instructies een onvoltooid proces is. Op dit moment zijn beschrijvingen van de instructies op deze pagina nog niet beschikbaar.

Pseudo Opcodes voor BRCL

Alle instructies in deze tabel zijn zes bytes lang. De eerste byte heeft altijd de waarde X'C0' en de tweede helft van de tweede byte heeft altijd de waarde X'4'. De eerste helft van de tweede byte is het masker dat gebruikt wordt om te bepalen of de sprong al dan niet moet worden uitgevoerd. Dit masker bepaalt de exacte pseudo opcode.

Cellen met een iets donkerder achtergrond worden niet (en werden nooit) ondersteund door IBM's versie van HLASM. De bijbehorende extended mnemonics worden weergegeven in schuinschrift.

Extended Mnemonics for BRCL (Branch Relative on Condition Long)

Extended Mnemonics for JLC (Jump Long on Condition)

C0.4 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
  JLNOP
JGNOP
BROL
JLO
JGO
BRHL
BRPL
JLH
JLP
JGH
JGP
JGNLE BRLL
BRML
JLL
JLM
JGL
JGM
JGNHE JGLH BRNEL
BRNZL
JLNE
JLNZ
JGNE
JGNZ
BREL
BRZL
JLE
JLZ
JGE
JGZ
JGNLH JGHE BRNLL
BRNML
JLNL
JLNM
JGNL
JGNM
JGLE BRNHL
BRNPL
JLNH
JLNP
JGNH
JGNP
BRNOL
JLNO
JGNO
BRUL
JLU
JG

 

Deze site is aangesloten bij WebRing.
Bekijkt u gerust de lijst van mainframe-gerelateerde sites.
Rennende
    Tyrannosaurus Rex Dino's zijn niet dood. Ze zijn gezond en wel en leven in computer-centra overal om ons heen. Zij spreken in tongen en doen wonderbare magie met computers. Pas op voor de dino! En voor het geval u zit te wachten op het definitieve einde van deze dino's: onthoud dat dino's de wereld 155 miljoen jaren hebben geregeerd!
Dino's en andere anachronismen
[ Aanmelden | Ring Overzicht | Willekeurig | << Vorige | Volgende >> ]
 

Hieronder vindt u het logo van onze sponsor en logos van web-standaarden waaraan deze web-pagina voldoet.