High Level Assembler - Pseudo opcodes voor de LOC instructie

De tabel hieronder toont alle gedocumenteerde pseudo opcodes - IBM spreekt van extended mnemomic codes - voor instructie LOC (Load On Condition). Elke pseudo opcode verwijst naar een aparte pagina met meer informatie over de betreffende pseudo opcode.

Toegewezen opcodes.

Opmerking:
Realiseert u zich alstublieft dat het aanmaken van de beschrijvingen van alle individuele instructies een onvoltooid proces is. Op dit moment zijn beschrijvingen van de instructies op deze pagina nog niet beschikbaar.

Pseudo Opcodes voor LOC

Alle instructies in deze tabel zijn zes bytes lang. De eerste byte heeft altijd de waarde X'EB'; de tweede byte van de opcode komt overeen met de zesde byte van de instructie en heeft altijd de waarde X'E2'. De tweede helft van de tweede byte is het masker dat gebruikt wordt om te bepalen of de sprong al dan niet moet worden uitgevoerd. Dit masker bepaalt de exacte pseudo opcode.

EBF2 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
      LOCH   LOCL   LOCNE   LOCE   LOCNL   LOCNH      

 

Deze site is aangesloten bij WebRing.
Bekijkt u gerust de lijst van mainframe-gerelateerde sites.
Rennende
    Tyrannosaurus Rex Dino's zijn niet dood. Ze zijn gezond en wel en leven in computer-centra overal om ons heen. Zij spreken in tongen en doen wonderbare magie met computers. Pas op voor de dino! En voor het geval u zit te wachten op het definitieve einde van deze dino's: onthoud dat dino's de wereld 155 miljoen jaren hebben geregeerd!
Dino's en andere anachronismen
[ Aanmelden | Ring Overzicht | Willekeurig | << Vorige | Volgende >> ]
 

Hieronder vindt u het logo van onze sponsor en logos van web-standaarden waaraan deze web-pagina voldoet.