High Level Assembler - Pseudo opcodes voor de LOCR instructie

De tabel hieronder toont alle gedocumenteerde pseudo opcodes - IBM spreekt van extended mnemomic codes - voor instructie LOCR (Load On Condition Register). Elke pseudo opcode verwijst naar een aparte pagina met meer informatie over de betreffende pseudo opcode.

Toegewezen opcodes.

Opmerking:
Realiseert u zich alstublieft dat het aanmaken van de beschrijvingen van alle individuele instructies een onvoltooid proces is. Op dit moment zijn beschrijvingen van de instructies op deze pagina nog niet beschikbaar.

Pseudo Opcodes voor LOCR

Alle instructies in deze tabel zijn zes bytes lang. De eerste twee bytes hebben altijd de waarde X'B9F2'; de eerste helft van de tweede byte is het masker dat gebruikt wordt om te bepalen of de sprong al dan niet moet worden uitgevoerd. Dit masker bepaalt de exacte pseudo opcode.

B9F2 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
      LOCRH
LROCH
  LOCRL
LROCL
  LOCRNE
LROCNE
  LOCRE
LROCE
  LOCRNL
LROCNL
  LOCRNH
LROCNH
     

 

Deze site is aangesloten bij WebRing.
Bekijkt u gerust de lijst van mainframe-gerelateerde sites.
Rennende
    Tyrannosaurus Rex Dino's zijn niet dood. Ze zijn gezond en wel en leven in computer-centra overal om ons heen. Zij spreken in tongen en doen wonderbare magie met computers. Pas op voor de dino! En voor het geval u zit te wachten op het definitieve einde van deze dino's: onthoud dat dino's de wereld 155 miljoen jaren hebben geregeerd!
Dino's en andere anachronismen
[ Aanmelden | Ring Overzicht | Willekeurig | << Vorige | Volgende >> ]
 

Hieronder vindt u het logo van onze sponsor en logos van web-standaarden waaraan deze web-pagina voldoet.