High Level Assembler - Pseudo opcodes voor de BRC instructie

De tabel hieronder toont alle gedocumenteerde pseudo opcodes - IBM spreekt van extended mnemonic codes - voor instructie BRC (Branch Relative on Condition). Elke pseudo opcode verwijst naar een aparte pagina met meer informatie over de betreffende pseudo opcode.

Toegewezen opcodes.

Opmerking:
Realiseert u zich alstublieft dat het aanmaken van de beschrijvingen van alle individuele instructies een onvoltooid proces is. Op dit moment zijn beschrijvingen van de instructies op deze pagina nog niet beschikbaar.

Pseudo Opcodes voor BRC

Alle instructies in deze tabel zijn zes bytes lang. De eerste byte heeft altijd de waarde X'A7' en de tweede helft van de tweede byte heeft altijd de waarde X'4'. De eerste helft van de tweede byte is het masker dat gebruikt wordt om te bepalen of de sprong al dan niet moet worden uitgevoerd. Dit masker bepaalt de exacte pseudo opcode.

Cellen met een iets donkerder achtergrond worden niet (en werden nooit) ondersteund door IBM's versie van HLASM. De bijbehorende extended mnemonics worden weergegeven in schuinschrift.

Extended Mnemonics for BRC (Branch Relative on Condition)

Extended Mnemonics for JC (Jump on Condition)

A7.4 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
  JNOP
BRNOP
BRO
JO
BRH
BRP
JH
JP
BRNLE
JNLE
BRL
BRM
JL
JM
BRNHE
JNHE
BRLH
JLH
BRNE
BRNZ
JNE
JNZ
BRE
BRZ
JE
JZ
BRNLH
JNLH
BRHE
JHE
BRNL
BRNM
JNL
JNM
BRLE
JLE
BRNH
BRNP
JNH
JNP
BRNO
JNO
BRU
J
JUMP

 

Deze site is aangesloten bij WebRing.
Bekijkt u gerust de lijst van mainframe-gerelateerde sites.
Rennende
    Tyrannosaurus Rex Dino's zijn niet dood. Ze zijn gezond en wel en leven in computer-centra overal om ons heen. Zij spreken in tongen en doen wonderbare magie met computers. Pas op voor de dino! En voor het geval u zit te wachten op het definitieve einde van deze dino's: onthoud dat dino's de wereld 155 miljoen jaren hebben geregeerd!
Dino's en andere anachronismen
[ Aanmelden | Ring Overzicht | Willekeurig | << Vorige | Volgende >> ]
 

Hieronder vindt u het logo van onze sponsor en logos van web-standaarden waaraan deze web-pagina voldoet.