Assembler Language as a Higher Level Language - Macros and Conditional Assembly Techniques.

John R. Ehrman, Juli 2000

In dit zeer interessante document zet John Ehrman uiteen hoe de moderne voorzieningen in de High Level Assembler ingezet kunnen worden om onderhouds-inspanningen te verminderen. Verschillende technieken worden behandeld, waaronder type checking en function overloading (bekende concepten uit de wereld van OO-programmering).

Gelukkig is dit document inmiddels beschikbaar op het web, zij het als PDF document en helaas uitsluitend in het engels. Dit is een verkorte versie, die alleen de presentatie-beelden bevat.

Een geprint exemplaar van de volledige versie is eventueel op te vragen bij de auteur via e-mail.

Remark:
John Ehrman heeft verschillende intressante documenten met betrekking to HLASM gepubliceerd. Vele hiervan zijn nu online beschikbaar. IBM geeft u een compleet overzicht van John Ehrman's publicaties.

 

Deze site is aangesloten bij WebRing.
Bekijkt u gerust de lijst van mainframe-gerelateerde sites.
Rennende
    Tyrannosaurus Rex Dino's zijn niet dood. Ze zijn gezond en wel en leven in computer-centra overal om ons heen. Zij spreken in tongen en doen wonderbare magie met computers. Pas op voor de dino! En voor het geval u zit te wachten op het definitieve einde van deze dino's: onthoud dat dino's de wereld 155 miljoen jaren hebben geregeerd!
Dino's en andere anachronismen
[ Aanmelden | Ring Overzicht | Willekeurig | << Vorige | Volgende >> ]
 

 Hieronder vindt u het logo van onze sponsor en logos van web-standaarden waaraan deze web-pagina voldoet.